Šetnja kroz SRP „JERMA“

Aktivne porodice No1

Šetnja kroz SRP „JERMA“  - Aktivne porodice No1

24.maj 2020. u 10h

Mesto okupljanja: Skretanje za selo Vlasi

#ParksforHealth

 

Ovogodišnju avanturističku sezonu započinjemo promotivnom šetnjom kroz Specijalni rezervat prirode „Jerma“ – simbolično na „Evropski dan parkova“. Dan koji slavi i promoviše zaštićena prirodna područja i ukazuje na njihovo postojanje iskoristićemo da se upoznamo sa jednim malim delom prirodnih i kulturnih lepota SRP “Jerma“.

Program je namenjen najpre aktivnim porodicama sa decom, ali i svima onima koji žele da nam se pridruže na laganoj promotivnoj šetnji i upoznaju se sa rezervatom prirode. Dok šetamo kroz selo Vlasi, obilazimo „Usek“ i vidikovac „Ravni kamik“ sa koga se pruža pogled na selo Vlasi, kanjon i dolinu reke Jerme, učimo i otkrivamo nove stvari o biljnom i životinjskom svetu, značaju aktivnosti u prirodi za zdravlje i ukazujemo na potrebu zaštite životne sredine.

 

Polazak na šetnju na ulazu u selo Vlasi, 24. maja 2020 u 10 časova. Dužina staze do 5 km.

Učešće je besplatno.

 

* Ograničen broj učesnika do 50 ljudi. Preporučena udaljenost ljudi 2 m i poželjno korišćenje zaštitnih maski po potrebi.

*** Za pešačenje su neophodne: duboke cipele, slojevita garderoba, dugačke pantalone, zaštitna krema za lice, šešir, kačket – zaštita od sunca, ranac, min 1/1,5 l vode, hrana iz ranca, overena zdravstvena knjižica.

 

NAPOMENA:

Učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost.

Organizator zadržava pravo izmene programa  zbog nepredvidjenih okolnosti.