AVANTURISTIČKI OUTDOOR FESTIVAL JERMA

12. – 16. AVGUST 2020.

OTKAZANO

BUDITE (se) PRIRODNI I ZDRAVI

 

Da li imate dovoljno avanturističkog duha da za pet dana, otkrijete nepoznate predele kanjona reke Jerme i probate planinarenje, sportsko penjanje, planinsko trčanje, biciklizam, jogu, slackline i zavirite u divlje pećine? Pozivamo vas na 3. Avanturistički Outdoor festival Jerma u organizaciji udruženja Avanturistička mreža.

Avanturistički Outdoor Festival Jerma se održava u samom srcu kanjona reke Jerme i namenjen
je svim zaljubljenicima u prirodu, aktivnim porodicama i outdoor sportistima. Festival traje pet
dana, a brojne aktivnosti u prirodi koje su obuhvaćene programom ujedinjuju pojedince, porodice
i decu u jednu veliku avanturističku zajednicu.

ROK ZA PRIJAVU: Prijave su otvorene od 10. decembra 2019. do 01. avgusta 2020.god.

OGRANIČEN BROJ UČESNIKA: Broj učesnika je ograničen na 150 ljudi, a sve u cilju poštovanja ekološkog kapaciteta prostora i komfornosti učesnika.

BAZA FESTIVALA i mesto za kampovanje nalaze se u selu Trnski Odorovci. Kako doći?

SMEŠTAJ I HRANU učesnici sami obezbedjuju.

Avanturistički outdoor festival Jerma organizovan je prvi put u avgustu 2017. godine. Organizovala ga je grupa entuzijasta koji su istražujući kanjon poželeli da podele lepotu Jerme sa drugim avanturistima, istraživačima i ljubiteljima prirode. Takođe ih je vodila jaka želja da “ožive” ovaj kraj, da kroz organizaciju događaja uključe lokalno stanovništvo i na taj način pokrenu razvoj i sve to bez negativnog uticaja na životnu sredinu. Shvatili su da sve to mogu postići kroz organizaciju aktivnosti u prirodi, kulturne, ekološke radionice i edukaciju. Svoje doživljaje i avanture iz kanjona reke Jerme, pretvorili su u festivalski program. Već nakon prve godine reka Jerma dobila je svoje nove obožavaoce, a njihov broj se povećava iz godine u godinu.

Na prvom festivalu učestvovalo je oko 100 avanturista iz Srbije, Bugarske, Makedonije i BiH, a učesnici su bili planinari, trkači, penjači, porodice sa decom i zaljubljenici u prirodu koji su uživali u otkrivanju lepote neistraženog dela jugoistočne Srbije.

Sledeće, 2018. godine festival nije organizovan, jer je sva pažnja organizatora bila usmerena ka dolasku na svet jedne male avanturistkinje J.

Drugi “Outdoor fest Jerma” organizovan je 2019. godine i okupio je više od 100 avanturista iz Srbije, Makedonije i Hrvatske. Drugi festival obeležilo je uvođenje Avanturističkog otvorenog dana - promotivnog dana za avanture i aktivnosti u prirodi koji je bio otvoren za sve zaljubljenike u outdoor aktivnosti. Još jedna novina u drugom izdanju festivala, bila je i Avanturistička trka za decu koja je okupila veliki broj mališana i roditelja/staratelja. Deca su imala priliku da zajedno sa svojim timovima pretrče stazu kroz selo Vlasi, da preskaču prepreke, provlače se kroz blato i veslaju u čamcima kroz reku Jermu.

Prezadovoljni učesnici, najsmejana i razigrana deca i komentari - “Jerma je bajka”, “Jerma je magija”, sve do dugačkih opisa druženja i avantura na festivalu po kojima će mnogi pamtiti celu godinu, daju organizatorima dodatni entuzijazam i vetar u leđa da nastave sa kreiranjem novih avantura.

Budite (se) prirodni i vidimo se uskoro u kanjonu reke Jerme <3

“Sve če si bude”

 

POKROVITELJI FESTIVALA