Naša priča

VisitJerma deo je projekta „Avanturistički Outdoor festival Jerma“ koji je podržan i sufinansiran od strane Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.  Mišljenja i stavovi izraženi u ovim publikacijama isključiva su odgovornost autora i njegovih saradnika i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Ministarstva zaštite životne sredine.

Naša priča

Udruženje građana Avanturistička mreža postoji od 2016. godine i aktivno se bavi unapređenjem avanturizma i turizma posebnih interesa u Jugoistočnoj Srbiji, prvenstveno u Pirotskom okrugu. Naši projekti najčešće su usmereni ka razvoju ruralnih područja, razvoju društva i okruga u kome živimo. Mi istražujemo, učimo i štitimo životnu sredinu.

Naše avanture će vas vratiti prirodi i pomoći da unapredite svoj način života. Za početak, obećavamo vam nezaboravne doživljaje u skrivenoj i divljoj prirodi koji će probuditi avanturistički duh u vama.

Naši principi su :

  • Povratak prirodi!
  • Aktivna zajednica avanturista, istraživača i entuzijasta!
  • Avantura - način života!
  • Kretanje i umrežavanje!

Od osnivanja do danas realizovali smo nekoliko razvojnih, omladinskih i volonterskih projekata i događaja. Naša prva ljubav je reka Jerma, a naš najveći ponos - Avanturistički outdoor festival Jerma u koji smo uložili puno kreativnosti i energije, što nam se vraća kroz napredak i zadovoljstvo avanturista i eko putnika iz Srbije i regiona. Reka Jerma stvorila je jedan od najživopisnih kanjona u Srbiji, a mi želimo da vam ga predstavimo kroz aktivnosti u prirodi, kulturne radionice i druženje sa lokalnim stanovništvom. Svake godine u avgustu mesecu organizujemo Avanturistički outdoor festival Jerma, a tokom cele godine višednevne avanture za naše članove.

U saradnji sa nadležnim insititucijama aktivno radimo na uređenju turističke i sportske suprastrukture, podržavamo i promovišemo lokalne inicijative, privredne delatnosti i organizujemo nezaboravne avanture. Organizatori smo i Festivala kulturne baštine, viteštva i starih zanata u Pirotskoj tvrđavi- Kale fest.

Dobro poznajemo i volimo jednu od najlepših planina u Srbiji – Staru planinu i rado ćemo vam pomoći da osetite duh staroplaninaca i doživite nezaboravna iskustva na ovoj divljoj planini. Od poslednjih čuvara Stare planine učimo kako da živimo u skladu sa prirodom, od prirode i za prirodu.