AVANTURISTIČKA TRKA ZA DECU

15. Avgust 2020. - Selo Vlasi

OTKAZANO

Avanturistička trka sa preprekama za decu biće organizovana u okviru Avanturističkog dana 15. avgusta 2020. god. sa početkom u 16 časova, na izletištu “Jaz” u selu Vlasi.

Avanturistički staza sa preprekama dužine oko 2 km biće izazov za timove sačinjene od po dva deteta. Deca će se provlačiti kroz uske prolaze, upadati u rupe sa blatom, spuštaće se užetom sa stena, prelaziti preko reke uz pomoć konopca ili čamca. Pomažući jedno drugom, prelaziće zadate prepreke na stazi, a sve sa ciljem, da zajedno kao tim, stignu do cilja. Pobednici su timovi čiji članovi zajedno dođu na cilj gde ih očekuju medalje.

Pravo učešća imaju deca do 15. godina. Za decu do 7 godina je obavezna pratnja roditelja/staratelja na stazi, dok stariju decu roditelji/staratelji mogu pratiti na stazi, ali im ne smeju pomagati.

Na stazi će biti raspoređeni brojni volonteri, a obezbeđeno je i dežurstvo Gorske službe spasavanja Srbije.

 

 

SAVETI ZA RODITELJE/STARATELJE:

 • Učlanite dete u udruženje čime stiče pravo učešća na trci;
 • Prijavite dete/timove putem online formulara (na kraju ove stranice);
 • Objasnite deci koncept trke;
 • Razgovarajte o timskom radu i zajedničkim ciljevima;
 • Trenirajte sa decom pre trke;
 • Ukoliko vas brinu modrice i ogrebotine, savetujemo korišćenje štitnika, rukavica i slično;
 • Spremite se na to da će vaše dete na trci biti mokro, prljavo, blatnjavo;
 • Spremite se da se dobro umorite ako trčite za svojom decom na stazi;
 • Ponesite rezervnu odeću za presvlačenje deteta nakon trke uključujući i patike i donji veš;
 • Spremite se na to da će deca posle trke imati par ogrebotina ili modrica;
 • Spremite se na to, da će deca o ovoj avanturi pričati do sledeće trke;
 • Planirajte sledeće avanture, jer ovo je tek početak.

Naš cilj je stvaranje zdravih i aktivnih porodica koje neguju istraživački duh, provode vreme u prirodi i štite životnu sredinu.

Pridružite nam se.

Zajedno za #aktivneporodice!

 

UČEŠĆE I PRIJAVA

 

UČEŠĆE: Učesnici Avanturističke trke mogu biti deca koja su članovi udruženja Avanturistička mreža. Uplatom godišnje članarine u iznosu od 1.000 din dete može postati član i time stiče pravo da učestvujete na Avanturističkoj trci, ali i na drugim aktivnostima u okviru Avanturističkog dana.

Za decu koja su učesnici petodnevnog Outdoor festivala Jerma, a samim tim i članovi udruženja, učešće je besplatno.

Kompletnom prijavom se smatra popunjen formular (na kraju stranice) i aktivno članstvo u udruženju (izmirena uplata godišnje članarine).

 

ONLINE PRIJAVA: Prijava za učešće na trci je obavezna i može se izvršiti popunjavanjem online formulara gde je potrebno navesti podatke oba deteta koja čine tim, kao i podatke njihovih roditelja. Ukoliko vaše dete nema drugog člana tima, popunite formular samo za vaše dete. U nazivu tima upišite “nemam tim” i mi ćemo se potruditi da vaše dete dobije drugog člana tima.

 

PRIJAVA NA DAN TRKE: Dete možete prijaviti i na dan trke u prijavnici, ali tada vam ne možemo garantovati da će dobiti medalju i propratni materijal zbog nemogućnosti preciznog predviđanja broja učesnika.

 

REGISTRACIJA PRED TRKU: Svaki prijavljeni tim se mora registrovati najkasnije sat vremena pred trku, na prijavnici na izletištu “Jaz”. Registracija se vrši u pratnji roditelja koji će popuniti potrebnu dokumentaciju i potpisati izjave da dete učestvuje uz njihovo odobrenje i da oni snose odgovornost od eventualnih povreda ili nezgoda.

 

KORIŠĆENJE MULTIMEDIJALNOG SADRŽAJA: Prilikom registracije, roditelji sva prava u vezi sa korišćenjem digitalnog zapisa koji prikazuje njih i njihovo dete, prenosi na organizatora.

 

PRIJAVNI FORMULAR

 


RODITELJ 1

RODITELJ 2


Muški/MaleŽenski/FemaleDrugo/Other

Muški/MaleŽenski/FemaleDrugo/Other


DETE 1

DETE 2


Muški/MaleŽenski/FemaleDrugo/Other

Muški/MaleŽenski/FemaleDrugo/Other